IMG_0644 copy.jpg

2022

Art Deco raam

Turnhout

Het oude lood werd verwijderd, de intacte stukken glas werden grondig gereinigd, er werd een nieuwe werktekening gemaakt en de ontbrekende stukken werden aangevuld met compatibel glas. Vervolgens werd het raam opnieuw in lood gezet, voorzien van een stevig randprofiel, gesoldeerd en gekit. Klaar voor zijn nieuwe bestemming!

Maak dus niet zomaar komaf met glas-in-lood, ook als je denkt dat het niet meer te redden valt… Er kan altijd opnieuw een pareltje van worden gemaakt ✨⚒️!

DSCF6345 copy.jpg

2022

Art Nouveau raam

Oelegem

De ontbrekende stukken glas werden aangevuld, het lood werd plaatselijk hersteld, de drie panelen werden met staallood aan elkaar gezet, de gebroken stukken werden verlijmd, rondom het raam werd een messing frame aangebracht en tot slot kreeg het raam een grondige reinigingsbeurt. Klaar om er weer enkele decennia tegen te kunnen!

HOSANNA | Stained glass

2021

Restauratie kastdeurtjes

Gent

Het moeten niet altijd de meest indrukwekkende glasramen zijn, ook deze cuties verdienen een tweede leven ⚒!

Na een grondige poetsbeurt en met nieuw lood zien ze er weer helemaal spik en span uit!

IMG_2875_edited.jpg

2021

De Hoogmis

Edegem

Demonteren, restaureren en terugplaatsen van vier glasramen in vernieuwd houten buitenschrijnwerk.

 

Om de ramen passend te maken aan het nieuwe schrijnwerk, moesten drie ramen vergroot worden en één raam verkleind.

 

Nieuw lood werd gepatineerd om het grote kleurverschil tussen nieuw en oud lood op te vangen. De vier glasramen werden vervolgens verstevigd met een metalen frame en met een subtiel systeem in het houtwerk bevestigd.