top of page
_MG_1381 copy.jpg
hosanna-logo_hosanna-dark.png

Hosanna staat voor design en creatie van hedendaags glas-in-lood. Wannes zorgt voor de frisse ontwerpen en Johanna voert deze vakkundig uit. Samen experimenteren we met kleur, vorm, textuur en licht voor een uniek ontwerp op maat.​​ Zo proberen we een eeuwenoud ambacht in een eigenzinnig nieuw jasje te steken en het glasambacht nieuw leven in te blazen. 

 

Momenteel hebben we onze werkplek gevestigd bij SPIL, een ontmoetingsplaats op een bruisende locatie voor makers en creatievelingen waar we omringd worden door oa. designers vakmensen en handige harry's...

 

De naam hosanna ontstond vrij natuurlijk als een afleiding van Johanna's naam, maar hosanna heeft ook iets kerkelijks, spiritueels, bijna verhevens hetgeen een fijne verwijzing is naar de monumentale religieuze glaskunst van vroeger.

hosanna-logo_hosanna-johanna.png

In 2010 startte Johanna met de opleiding Conservatie-Restauratie glas-in-lood (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen) waar ze alle kneepjes van het métier leerde in combinatie met de kunst en wetenschap van het restaureren. Na de masteropleiding Monumenten- en Landschapszorg (Universiteit Antwerpen) ging ze aan de slag in de erfgoedsector. 

 

Vier dagen per week werkt Johanna als Monumentenwachtster. Hiervoor hangt ze geregeld in de touwen om het erfgoed in de Provincie Antwerpen te inspecteren. Met haar deskundig advies staat ze eigenaars en beheerders van erfgoed bij in het behoud & beheer van hun monument. 

 

Op vrijdag is het glasdag en vind je haar terug achter de werkbank van het glasatelier.

IMG_2174.jpg
IMG_3606.jpg
hosanna-logo_hosanna-wannes.png

Wat ooit begon met het ontwerpen van een flyer voor het lokale jeugdhuis ergens diep in de Kempen, bracht Wannes als jonge knaap tot in de Antwerpse Kunsthuman!ora. Nadien volgde hij de opleiding Beeldende Kunsten (Sint-Lucas), waar hij In 2013 zijn diploma behaalde.

 

Met de nodige kennis op zak ging Wannes aan de slag als grafisch ontwerper. Hij werkte reeds voor verschillende bedrijven en opdrachtgevers om websites, logo's, huisstijlen,... van de juiste vormgeving te voorzien.

Via Johanna werd hij meegezogen in het glas-avontuur. Hij zag de vele opportuniteiten om zowel ambacht, glas, esthetiek als design samen te brengen. Sindsdien kan hij als hosanna's in-house designer zijn creatief ei volledig kwijt.

bottom of page